Elis Regina

Elis Regina (pilnas vardas Elis Regina Carvalho Costa) – 1945 metų kovo 12-ąją Porto Alegrė gimusi brazilų dainininkė, pasižymėjusi bosanovos ir populiariojoje brazilų muzikoje. Viena žymiausių Brazilijos estrados atlikėjų.

Dainininkė bendradarbiavo su Antonio Carlos’u Jobim’u, Vinicius’u de Moraes’u, Gilberto Gil’u, Chico Buarque, Caetano Veloso ir kitais.

Kaip dainininkė Elis Regina debiutavo vaikų radijo stotyje „Rádio Farroupilha“. 15 metų įrašė savo pirmąją plokštelę. Sparčiai populiarėjanti dainininkė 1965 metais gavo aukščiausią apdovanojimą Brazilijos vokaliniame festivalyje.

Elis Regina mirė 1982 metų vasario 19-ąją savo namuose.

Elis Regina diskografija:

1961: Viva a Brotolândia
1962: Poema de Amor
1963: O Bem do Amor
1963: Ellis Regina
1965: Dois na Bossa
1965: O Fino do Fino – Elis & Zimbo Trio
1965: Samba, Eu Canto Assim!
1966: Dois na Bossa nº2
1966: Elis
1967: Dois na Bossa nº3
1968: Elis Especial
1969: Elis, Como & Porque
1969: Elis Regina in London
1969: Aquarela do Brasil – Elis Regina & Toots Thielemans
1970: Em Pleno Verão
1970: Elis no Teatro da Praia com Miele & Bôscoli
1971: Ela
1972: Elis
1973: Elis - no 2
1973: Elis
1974: Elis
1974: Elis & Tom
1976: Falso Brilhante
1977: Elis
1978: Transversal do Tempo (live)
1979: Essa Mulher
1979: Elis Especial
1980: Saudades do Brasil
1980: Elis
1982: Montreux Jazz Festival
1982: Trem Azul (live)
1983: Vento de Maio
1984: Luz das Estrelas
1987: Personalidade
1994: Elis Regina no Fino da Bossa (live)
1994: Dose Dupla-Elis Regina 1995: Elis ao Vivo (live)
2001: Sucessos Inesquecíveis de Elis Regina
2002: 20 Anos de Saudade
2004: Little Pepper: The Definitive Collection
2005: Elis Regina: MPB Especial 1973 (DVD)
2006: Elis Regina Carvalho Costa (DVD)
200?: Elis full color 3 DVD box set
2006: Por toda a minha vida
2006: Pérolas Raras

Liaudies medicina, vaistažolės | Vaistazoles | Masažuotojas Vilniuje, masažai Vilniuje | Kartoniniai zaidimu nameliai | paplūdimio tinklinis | Akiu korekcija | Darbas puse etato | Volkswagen Passat nuoma