Joao Gilberto

Joao Gilberto (pilnas vardas Joao Gilberto Prado Pereira de Oliveira) – žymus brazilų dainininkas ir gitaristas. Laikomas vienu iš bosanova stiliaus kūrėjų.

Pirmąją gitarą iš senelio jis gavo būdamas 14 metų. Mokykloje su klasiokais Joao Gilberto subūrė grupę. 1950-aisiais jį pakvietė dainuoti kvintetas Garotos da Lua, ir jis persikėlė į Rio de Žaneirą. Po pusantrų metų Gilberto buvo iš jos pašalintas už disciplinos nesilaikymą.

Vėliau 7 metus Gilberto nesisekė. Jis retai turėjo darbą, priklausė nuo draugų, jį ištiko gyli depresija. Luiz’as Telles’as, vietinės grupės Quitandinha Serenaders lyderis, paėmė muzikantą su savimi į Porto Alegrė. Joao Gilberto vėl įgavo pasitikėjimo savimi.

Dažnai Gilberto akompanimentu buvo tik gitara. Jis dainuodavo tyliai, tarsi pašnibždomis, be vibrato. 1957 metais Gilberto parodytas stilius tapo tikra sensacija. Po metų jis pirmą kartą buvo įrašytas, kai pritarė dainininkei Elizeth Cardoso dainos „Chega de Saudade“ įrašuose. Netrukus jis įrašė savo solinį albumą.

1963-aisiais pasirodė albumas „Getz/Gilberto“, kuriame Stan’as Getz’as, Joao Gilberto ir Astrud Gilberto atliko Antonio Carlos’o Jobim’o muziką. Albumas gavo „Grammy“ apdovanojimą, o Astrud Gilberto atlikta daina „The Girl from Ipanema“, tapo pasauliniu hitu.

Joao Gilberto diskografija:

1951: Quando Você Recordar/Amar é Bom
1951: Anjo Crue/Sem Elal
1952: Quando Ela Sai/Meia Luz
1958: Chega de Saudade/Bim Bom
1958: Desafinado/Hô-bá-lá-lá
1959: Chega de Saudade
1960: O Amor, o Sorriso e a Flor
1961: João Gilberto
1961: Brazil's Brilliant João Gilberto
1962: João Gilberto Cantando as Musicás do Filme Orfeo do Carnaval
1962: Boss of Bossa Nova
1962: Bossa Nova at Carnegie Hall
1963: The Warm World of João Gilberto
1964: Getz/Gilberto
1965: Herbie Mann & João Gilberto with Antonio Carlos Jobim
1966: Getz/Gilberto Vol. 2
1970: João Gilberto en Mexico
1973: João Gilberto
1976: The Best of Two Worlds
1977: Amoroso
1977: Gilberto and Jobim
1980: João Gilberto Prado Pereira de Oliveira
1981: Brasil
1985: Interpreta Tom Jobim
1985: Meditação
1986: Live in Montreux
1987: Live in Montreux
1988: O Mito
1990: Stan Getz meets João & Astrud Gilberto
1991: João
1994: Eu Sei que Vou Te Amar
2000: João Voz e Violão
2002: Live at Umbria Jazz
2004: In Tokyo

Liaudies medicina, vaistažolės | Vaistazoles | Masažuotojas Vilniuje, masažai Vilniuje | Kartoniniai zaidimu nameliai | paplūdimio tinklinis | Akiu korekcija | Darbas puse etato | Volkswagen Passat nuoma