Kraftwerk

Kraftwerk – 1970 metais įkurta kultinė vokiečių grupė, laikoma viena iš elektroninės muzikos pradininkų. Kraftwerk laikomi electro stiliaus kūrėjais, taip pat jie įtakojo techno muzikos atsiradimą. Iš pradžių grupė vadinosi Organisation.

Kraftwerk įkūrė Florian’as Schneider’is ir Ralf’as Hütter’is. Iš pradžių grupė bendradarbiavo su garso inžinieriumi Conny Plank’u, dirbusiu su grupėmis Can, Neu!, Eurythmics. Kraftwerk nariais buvo ir Michael’is Rother’is bei Klaus’as Dinger’is, kurie vėliau įkūrė grupę Neu!.

Lūžio momentas Kraftwerk kūryboje bei apskritai šiuolaikinėje muzikoje buvo 1974 metais išleistas albumas „Autobahn“, kuriame buvo pademonstruota to meto sintezatorių bei elektronikos galimybės. Grupės muzikos struktūra tapo aiškesnė.

Kiti trys Kraftwerk albumai – „Radio-Activity“ (1975), „Trans-Europe Express“ (1977) ir „The Man Machine“ (1978) – turėjo didelę įtaką elektroninės muzikos vystymuisi. Juose įrašyti hitai „The Model“, „The Robots“, „Trans-Europe Express“, „The Man Machine“ ir kiti. Yra išleistos ir vokiškos šių albumų versijos.

1981 metais kolektyvas išleido albumą „Computer World“, o 1986-aisiais – „Electric Cafe“. Po to Kraftwerk surengė kelis vaizdo projekcijų lydimus įspūdingus koncertinius turus. 1991 metais išleido naujai skambančius savo kūrinius albume „The Mix“.

Pirmuoju nauju Kraftwerk kūriniu nuo 1986 metų buvo 1999-aisiais singlo pavidalu išleistas „Expo 2000“, skirtas 2000-ųjų Pasaulinei parodai Hanoveryje.

2003 metais pasirodė albumas „Tour de France Soundtracks“. Po jo išleidimo grupė surengė pasaulinį turą, kurio įrašai 2005 metais CD ir DVD formatu buvo išleisti koncertiniame albume „Minimum-Maximum“.

2009-ųjų sausį Kraftwerk paliko vienas iš grupės įkūrėjų Florian’as Schneider’is.

Kraftwerk groję muzikantai:

Florian Schneider
Ralf Hütter
Fritz Hilpert
Henning Schmitz
Stefan Pfaffe
Houschäng Néjadepour
Plato Riviera
Peter Schmidt
Charly Weiss
Thomas Lohmann
Eberhard Kranemann
Andreas Hohmann
Klaus Dinger
Michael Rother
Emil Schult
Wolfgang Flür
Klaus Röder
Karl Bartos
Fernando Abrantes

Kraftwerk diskografija:

Kraftwerk (1971)
Kraftwerk 2 (1972)
Ralf und Florian (1973)
Autobahn (1974)
Radio-Activity (1975) (German: Radioaktivität)
Trans-Europe Express (1977) (German: Trans-Europa Express)
The Man Machine (1978) (German: Die Mensch-Maschine)
Computer World (1981) (German: Computerwelt)
Electric Cafe (1986) (German: Techno Pop)
The Mix (1991)
Tour de France Soundtracks (2003)
Minimum-Maximum (2005) (Live)

Liaudies medicina, vaistažolės | Vaistazoles | Masažuotojas Vilniuje, masažai Vilniuje | Kartoniniai zaidimu nameliai | paplūdimio tinklinis | Akiu korekcija | Darbas puse etato | Volkswagen Passat nuoma