Moondog

Moondog – Louis’o Thomas’o Hardin’o – aklo amerikiečių kompozitoriaus, muzikanto, poeto ir muzikos instrumentų išradėjo pseudonimas. Daugiau nei 20 metų Moondog’as praleido Niujorko gatvėse, o būtent 6-osios aveniu skersgatvyje, kur grojo savo muzikos kūrinius, kuriuos vadino jufonijomis.

Moondog’o kūrybą galima apibūdinti kaip avangardinę minimalistinę muziką su džiazo, rytų muzikos elementais. Kartais jo kūryba priskiriama prie autsaiderių muzikos.

Moondog’o diskografija:

Moondog and His Friends (1953)
Moondog (1956)
More Moondog (1956)
The Story of Moondog (1957)
Tell It Again (with Julie Andrews) (1957)
Moondog (1969)
Moondog 2 (1971)
Moondog in Europe (1977)
H'art Songs (1978)
Moondog: Instrumental Music by Louis Hardin (1978)
A New Sound of an Old Instrument (1979)
Facets (1981)
Bracelli (1986)
Elpmas (1992)
Sax Pax for a Sax with the London Saxophonic (1994)
Big Band (1995)
To a Grain of Rice (1996)
Bracelli und Moondog (2005)

Oasis
2 West 46th
Chant
Bird's Lament
Viking 1
Do Your Thing

www.moondogscorner.de

Liaudies medicina, vaistažolės | Vaistazoles | Masažuotojas Vilniuje, masažai Vilniuje | Kartoniniai zaidimu nameliai | paplūdimio tinklinis | Akiu korekcija | Darbas puse etato | Volkswagen Passat nuoma