Xhol Caravan

Xhol Caravan – 1976 metais susikūrusi vokiečių krautroko grupė.

1960-ųjų viduryje kolektyvas pradėjo kaip soul-jazz combo Soul Caravan. 1967 metais buvo įrašytas pirmasis albumas „Get In High“, tačiau jis sėkmės nesusilaukė.

Grupės sudėtis po truputį keitėsi. Iš pradžių muzikantai iškeitė soul muziką į laisvąjį džiazą, o vėliau į avangardinį džiazroką. Kolektyvo pavadinimas buvo pakeistas į Xhol Caravan. 1969 metais grupė įrašė albumą „Electrip“, kuris laikomas vienu pirmųjų vokiečių krautroko įrašu.

Pradėjusi bendradarbiauti su leidybos kompanija „Ohr“, grupė sutrumpino savo pavadinimą iki Xhol. 1971 metais dienos šviesą išvydo albumas „Hau-Ruk“, kuriame buvo dvi ilgos gyvai įrašytos improvizacijos.

1972 metais pasirodė paskutinis Xhol albumas – „Motherfuckers GmbH & Co KG“. Galima sakyti, kad jo išleidimo metu grupė jau buvo iširusi. Albumą sudarė dviem metais anksčiau daryti studijiniai įrašai.

Xhol Caravan nariai:

James Rhodes
Ronnie Swinson
Tim Belbe
Gerhardt Egmont "Öcki" Von Brevern
Hansi Fischer
Werner Funk
Gilbert "Skip" van Wych III
Klaus Briest

Xhol Caravan diskografija:

(1967) Get In High
(1969) Soul Caravan: Live 1969
(1969) Soul Caravan: Talking to My Soul (Live)
(1969) Altena 1969 (Live)
(1969) Electrip
(1970) Xhol 1970 (Live)
(1970) Hau-RUK (Live)
(1972) Motherfuckers GmbH & Co. KG
(2001) Motherfuckers Live (1968-69 live recordings)

Liaudies medicina, vaistažolės | Vaistazoles | Masažuotojas Vilniuje, masažai Vilniuje | Kartoniniai zaidimu nameliai | paplūdimio tinklinis | Akiu korekcija | Darbas puse etato | Volkswagen Passat nuoma